„Прави чест на Борисов, че откровено изнася проблемите, за да може в крайна сметка чутото от него вече по друг начин да бъде премислено от важните хора в ГЕРБ”. Това заяви в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" анализаторът Георги Харизанов относно вчерашната среща на ПП ГЕРБ в НДК.

„Това е нормален процес на ерозия, който засяга всяка една управляваща партия навсякъде по света. Премиерът визираше съвсем други неща. Прибързаната радост да се изкарат заглавия, че Борисов е притеснен, Борисов е изнервен, БСП настигат ГЕРБ и т.н. не бяха тезите, които бяха защитени ако някой си е направил труда да слуша цялата реч”, коментира Харизанов тълкуванията около вчерашното изказване на премиера, че ГЕРБ е направила много, но вече се износва.

„Както винаги, на такива форуми, в по-затворен вид, в които важен е партийният актив, а не толкова медиите и журналистите, се казаха много истини и те касаят наистина проблемите, с които се сблъсква ГЕРБ и управлението и които причиняват най-много вреди и в най-голяма степен причиняват въпросното износване”, коментира още той.

По думите му един от проблемите, с които се сблъсква в момента ГЕРБ е неспособността да се комуникират успешните политики. „Санирането беше изведено като един такъв пример, инфраструктурата също. Друг проблем е и неспособността да се спечели политически дебат с противника, което беше посочено като една от основните слабости в комуникацията на партията в момента”, заяви още Харизанов.

Според политолога Слави Василев това е била една стандартна ПР кампания от страна на управляващата партия. „Те са пред избори в които предстои да премерят сили с БСП. При последната им такава среща те загубиха”, коментира Василев, визирайки президентските избори. „Нормално е и премиерът и партийният актив да са изнервени. Това си пролича още от самото начало”, каза още той.