Започна Национална среща на ГЕРБ за европейските избори през май. На нея присъстват депутати, министри, ръководители на местни структури, еврокомисарят Мария Габриел, премиерът Бойко Борисов и други, съобщава бтв.

„Бързо забравиха хората какво сме направили, защото го направихме бързо. И за това бързо забравиха. Не трябва да седнем на мисълта за резултатите, които сме постигнали и здравите структури. Ако тръгна по градовете, кмет по кмет, няма град без нещо, което не е направено. В същото време сме толкова силни, а ви няма имунитета и съпротивителната сила“, коментира премиерът Бойко Борисов.

„Задавам си за мен въпроса – защо сме първа политическа сила, защо обаче и нашата подкрепа намалява. Да, износваме се. Но от първото правителство само аз и Томислав Дончев сме още в правителството. Всеки ден се говори за корупция. Защо? Ако вие не си вземете мерки да си почистите къщичките по места, рано или късно това ще избие – дали суджук или друго, ще избие. Ние трябва да внимаваме много дали не сме се превърнали в нещо такова, за което ни обвиняват и ако не сме – да не го допуснем. Всеки един трябва да се замисли – защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха всеки път. Всеки трябва да си помисли къде има грешка, включително и аз. В момента най-корумпираните хора говорят за корупция”, допълни министър-председателят.

„Това ще е голям сблъсък на т.н. идея „Европа на отечествата” или „Обединена и интегрирана Европа”. Какво се крие зад тези думи – това са думи, които звучат добре, ние обичаме нашето отечество и ще направим всичко за него, но кое е доброто за нашето отечество”, каза евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„Да сме втори е резултат, който не трябва да чуваме. ГЕРБ е единна и силна, защото имаме признат лидер в Европа - Бойко Борисов. Тази година за нас няма лято, за нас е време за стабилност. Можем да я покажем само при отличен резултат на европейските избори“, посочи лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На форума в НДК Националният предизборен щаб представи събитията и организационни дейности в предизборната кампания на управляващата партия.

„Само след по-малко от 4 месеца ние ще се изправим пред нашите съграждани, за да поискаме отново тяхното доверие на изборите за Европейски парламент, а малко по-късно и на местните избори. За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

След месец, на 20 февруари приключва срокът за номинацията на новите евродепутати.

„Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер. Със скоростта на F-16 към нова победа“, коментира кметът на Бургас Димитър Николов.

Управляващата партия има амбицията да повтори броя на досегашните си представители в Европейския парламент.