Няма да има винетки за Северната тангента. Това стана ясно след заседание в Мнистерски съвет между премиера Бойко Борисов, председателят на УС на АПИ инж. Светослав Глосов, регионалният министър Петя Аврамова, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на финансите Владислав Горанов. Министър-председателят обясни, че е наредил да се преправят плановете за винетната система, съобщава бтв.

"Смисълът да правим Северна тангента, Южна дъга и Западна дъга е да бъде в услуга на гражданите – да пътуват по-лесно и безопасно. Разпоредил съм на АПИ нищо да не се променя от миналата година. Защото, както Южната дъга е в рамките на града, така и Северната тангента също е в рамките на града и е правена да им е удобно на хората", каза премиерът.

Борисов добави, че през следващата година започва строежът на пътна отсечка от ж.к. „Младост” до АМ „Тракия” – продължение на Южната тангента.

"Държавата може да си позволи това заради по-добрите приходи. След като искат пътищата да са общински, кметовете трябва да направят така, че да си ги поддържат. Държавата е вложила над 300 млн. лв. в тези тангенти, подарява ги на общината и те трябва да си ги поддържат. Като искате 12 платна в града, подаряваме ги - поддържайте ги", каза още Борисов.