Броят на жертвите на трагичния инцидент в руския град Магнитогорск достигна 26 души. Спасителните екипи продължават да разчистват отломките на срутилия се изцяло на 31 декември вход на 10-етажен жилищен блок и да се натъкват на нови и нови тела.
В Челябинска област е ден на траур, съобщава Хоризонт.

Спасително-издирвателната операция продължава трето денонощие. Съдбата на повече от 20 души остава неизвестна. С напредването на времето намалява вероятността да бъдат открити оцелели хора. Животът на намереното вчера живо 10-месечно момченце е вън от опасност, съобщи министърът на здравеопазването Вероника Скворцова. То беше прекарало под развалините 35 часа при средна температура минус 20 градуса.

Снощи беше транспортирано със самолет от Магнитогорск в Москва и настанено в Научно-изследователския институт за спешна детска хирургия и травматология. Състоянието му се оценява като тежко, но стабилно, а прогнозите на лекарите са оптимистични. Ще припомня, че рано сутринта на 31 декември експлозия срути изцяло един от входовете на 10-етажен жилищен блок в Магнитогорск. Официалната версия за инцидента е изтичане на битов газ. В местните медии обаче се появи информация, че може да става дума и за терористичен атентат. На този фон разследващите увериха, че на м