Кандидатът за кмет на София от БСП ще бъде определен на 1 септември, когато ще е градската конференция - това заяви лидерът Корнелия Нинова преди началото на изнесеното заседание на Изпълнителното бюро в Шумен. БСП ще изчакат националния омбудсман Мая Манолова да реши дали иска да се включи в изборната надпревара за столицата и тогава ще коментират, съобщава БНТ.

По отношение на машинното гласуване БСП запазват позицията си, че то трябва да остане, иначе се отнемат демократичните права на избирателите.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Смятам, че го правят с цел да манипулират изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да вписват "мъртви души". Разбира се, ние ще си правим нашите предложения такива, каквито сме правили досега като алтернатива. Искаме изчистване на списъците от "мъртвите души", да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване и редица други предложения, които сме правили по Изборния кодекс, ще ги направим отново. И се надяваме този път да бъдем чути и да бъдат приети.

*Кадър БНТ