Къщата на бившия руски шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри ще бъде напълно разрушена, като с покрива ще се заемат спецчасти, за да се избегне отравяне с „Новичок“, съобщи в. „Дейли телеграф“, цитиран от агенция Монитор.

Властите в Уилтшър предупредиха живеещите край къщата на Юлия и Сергей Скрипал, че в течение на 4 месеца ще има хаос заради събарянето и щателно изчистване на постройката. Следователите смятат, че двамата руснаци са били отровени от напръсканото вещество „Новичок“ на бравата на входната врата на дома им в Солсбъри.

Междувременно британските медии твърдят, че Сергей и Юлия все още живеят на Острова, общуват с приятели и дори е възможно да работят за британското разузнаване. След като бяха изписани от болницата, никой не знае къде се намират. Причина за това е, че те най-вероятно са се подложили на операции за подмяна на външния си вид. Юлия лесно би се променила, а Сергей, който беше 9 седмици в кома, е отслабнал драстично.

Двамата най-вероятно ще останат в Южна Англия, където ще получат жилище, прилична пенсия за Острова и пари за обзавеждане, коли и разходи за живеене.