Атаката на властта срещу Елена Йончева е атака не само срещу политик, но и срещу един от най-изявените журналисти. Това коментира в студиото на БСТВ зам.-председателят на групата на социалистите Драгомир Стойнев,съобщава Дума.

Той припомни, че Елена Йончева е политик от едва две години, но като журналист е правела ключови разследвания, винаги е търсила истината, била е в най-горещите точки на планетата. За тези две години като депутат Йончева не спря да разкрива най-нелицеприятните афери на управляващите, припомни Стойнев. Той бе категоричен, че има връзка между нейните разкрития за корупционни схеми в пътното строителство и обвиненията от прокуратурата.
Припомняме, че преди два дни прокуратурата повдигна обвинение срещу Йончева в пране на пари. Разследването срещу журналистката започна след изказвания на депутати от ГЕРБ, които пък дойдоха след разкритието на аферата "Кумгейт" в Хасково, която също бе разплетена от Елена Йончева.

Стойнев припомни и гнева на строителната камара срещу разкритията на Йончева за корупционни практики в строежа на пътищата. Видяхме огромен вой на строителната камара. Да протестираш срещу опозицията - това е безумие, подчерта депутатът. Месец след този протест разбрахме, че по един изключително непрозрачен начин, парите на българските граждани - над 1,3 млрд. лева, ще бъдат дадени без обществени поръчки на фирми, които са приближени до властта, припомни Драгомир Стойнев. И продължи - Йончева стана подсъдима след като изнесе всички тези факти.
Цялата парламентарна група на БСП застана зад Елена Йончева и ще я подкрепя във всичките й стъпки по време на делото. Стойнев изрази надежда, че българският съд е независим и ще си свърши работата професионално.

**Снимка: ТВ Новини.бг