Двама мъже, нападнати с нож в столичния квартал „Дианабад“, са с опасност за живота. Това каза на брифинг д-р Стефан Ковачев, началник на първо отделение в УМБАЛ „Св. Анна“, за състоянието на нападнатите двама мъже с нож в столичния квартал „Дианабад“, съобщава агенция „Фокус“. „Пациентите са стабилизирани, на апаратна вентилация", заяви д-р Стефан Ковачеви допълни, че още вечерта са сформирани два хирургични екипа като и двамата мъже са оперирани едновременно.

„Установени са прободни наранявания в областта на корема и наранявания на горните крайници. При единия мъж има и увреждане на вътрекоремен орган, допълни той. Дойдоха в шоково състояние. При влизането в Спешното отделение са припаднали. По сведения на дежурните са дошли на собствен ход“, посочи д-р Ковачев и уточни, че няма информация двамата мъже да са разказали нещо за инцидента.

Мъжете попадат в болницата след нападение с нож в столичния кв. „Дианабад“. Пострадалите са мъже на 42 и 45 години. Двамата са постъпили в УМБАЛ „Св. Анна“ с прободни рани малко след 18.00 часа на 3 януари. По данни на пострадалите, на кръстовището на булевардите „Никола Габровски“ и „Г. М. Димитров“ възникнал скандал между тях и пресичащ мъж, който ги нападнал и им нанесъл нараняванията.

Потърпевшите сами се придвижили до болницата, където са приети с опасност за живота. Единият е с рани в корема, а другият - в корема и рамото. В 21.00 часа в Клиника по хирургия на УМБАЛ „Св. Анна“ са приключили операциите на двамата мъже. И двамата са стабилизирани и хоспитализирани в Клиника по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на болницата.

При единия пациент порезната рана в областта на корема е била с дълбочина повече от 10 сантиметра. При другия пациент нараняването в областта на корема също е сериозно. И двамата са с по-леки порезни рани в областта на раменете.

Д-р Станислав Милев, началник на травматологичния операционен блок на болница "Света Анна" сподели:
"И двамата са крайно критични, особено 42-годишният пациент, но водещото при тях е коремната травма и голямата кръвозагуба. Първите 24 часа са ключови. Ако ги преживеят, прогнозата би била подобряваща."