Последните два дни г-н Сидеров неколкократно твърди, че на 15 януари тази година, на сесия на ЕП в Страсбург е гласуван Глобалният пакт за миграцията и прилага „разбивка“ на гласуванията на българските представители в ЕП.

Това твърдение не отговаря на истината. Иначе казано, това е лъжа. Лъжа, която светкавично може да бъде оборена, като се извърши една проста проверка чрез следната връзка.

https://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT%20AGENDA%2020190115%20SIT%20DOC%20XML%20V0//BG&fbclid=IwAR2lFyUcIR7Uq02aWl-fuGjXmXltBGRVzm7PGwE8dmlqOLrGgzRy4Un3N84

Това публикува българският евродепутат Ангел Джамбазки на страницата си във „Фейсбук“. Ето какво написа още той:

Въпросната връзка е към дневния ред на пленарната сесия и ясно, неопровержимо и недвусмислено доказва, че подобен документ не е гласуван нито на 15 януари, нито в другите дни от януарската сесия на ЕП. На същото място могат да се проверят какво гласуваните документи, така и поименните резултати от гласуванията. Достатъчни са петнадесет минути време и прилично ниво на владеене на български език.

Повтарям - нито пакт за миграция, нито какъвто и да е било документ, обсъждащ миграция не е бил гласуван нито на 15 януари, нито в останалите дни на януарската сесия на ЕП.

Не искам да вярвам, че господин Сидеров би изрекъл неколкократно една неистина умишлено. Това не би било нито редно, нито почтено в отношенията на коалиционни партньори. Политическите противопоставяния, политическите, дори и личните разногласия са нещо разбираемо, уви това са житейските факти.

Умишлено изречената и повтаряна лъжа, която цели да злепостави коалиционен партньор няма място в политиката, такава, каквато я разбирам.

Затова допускам и подозирам, че г-н Сидеров е бил излъган и подведен за наличието на такова гласуване от един пародиен маргинал, не особено умен, но за сметка на това мързелив и нагъл, който го заблуждава и подвежда и по други теми.

В тази връзка, бих искал да припомня на г-н Сидеров една от изстраданите житейски мъдрости на мъдрия български народ, който правилно е забелязал, че от всяко дърво свирка не ставата. Ерго, също толкова вярно е политическото прозрение, че от всеки дудук политик, а гаче ли консерватор, също не става. А особено от един конкретен, който отчаяно иска да продължи да е „ай инвестигейшън, лайк евродепутат“.

На мястото на г-н Сидеров бих потърсил сметка за такава глупава и излагаща го лъжа, проверима от третокласник за десет минути, но непоискани съвети не давам.

Що се отнася за позицията ми против ратифицирането от българското правителство на Всеобхватния пакт за миграцията на ООН припомням хронологията на събитията, отново лесно проверима от достъпни източници на информация. На 5 ноември 2018 година изпратих писмо до коалиционните партньори, в което изложих своите опасения от част от текстовете, съдържащи се в пакта. Приложено изпратих и преведените

спорни текстове. Изпратих това писмо, защо бях, а и още съм, убеден, че е необходима обща позиция на Коалиция „Обединени патриоти“ по темата.

В тази връзка можете да проследите както писмото, така и приложените от мен текстове:

http://www.vmro.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%BE%D0%BD/?fbclid=IwAR13C6cvvFqEYhBSyKCinSIx-GsU6QDqgAMMs1HXaWDpczWVT1jsBHXb_rA

Проведох редица разговори с коалиционни партньори, с министър председателя и министъра на външните работи, в резултат на които на коалиционен съвет, проведен в сградата на Министерски съвет на 12 ноември 2018, предложих съвета да вземе решение, българското правителство да не се присъедини към Всеобхватния пакт за миграция на ООН. Коалиционният съвет прие моето предложение, както можете да проследите в приложените връзки и препратки към медиите, отразили съвместната ни пресконференция с г-н Цветанов, председател на парламентарната група на ПП „ГЕРБ“ и министър Горанов:

http://news.bnt.bg/bg/a/tsvetanov-blgariya-nyama-da-se-prisedinyava-km-pakta-za-migratsiya-na-oon?fbclid=IwAR0QVI5tJNUiTA6toUJ_pRKlGHZIamFP_hSHX5HsppzQWcEYzMBUT5NRM5c

Припомням на всички съратници и съидейници в нашата така шумна коалиция, която тревожи симпатизантите ни и радва враговете ни, че девиза на „Обединени патриоти“ е „България над всичко“. Това очакват и

това изискват от нас българските родолюбци и патриоти, които ни гласуват доверие.

Твърдя, че трябва да оправдаем техните очаквания и тяхното доверие. Изборите за български представители в Европейския парламент ще бъдат своеобразен вот на доверие към нас. За това трябва да се явим заедно. Още повече, действащата правна уредба, записана в Изборния кодекс, дава справедливата възможност кандидатската листа да бъде пренареждана многократно, само с един глас повече.

Това дава възможност на всяка формация или личност да безспорно и безусловно да докаже доверието и подкрепата в себе си. Няма място нито за обиди, нито за сръдни, нито за лични драми. Защото това е честно политическо състезание.

Родолюбие, патриотизъм и национализъм е имало, има и ще има след всяка политическа коалиция. Българският патриотизъм ще бъде представен както в европейските, така и в националните представителни органи и институции, по един или друг начин. Защото заслужава и защото това е духа на времето.

С другарски поздрав: България над всичко!