Финтех компанията ще използва средствата за разширяване на екипа си у нас и в новия си офис в Лондон.
Българската финтех компания Payhawk.io привлече 1 млн. лева инвестиция. Това обяви за първи път нейният съосновател Христо Борисов в интервю за технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.
Организацията, която помага на малки развиващи се бизнеси в управлението на разходите им, е подкрепена от Eleven Ventures, както и от 8 експерти, доказали се в индустрията. Сред тях се нареждат Пери Блачър, който е финтех съветник на Google и старши съветник на Barclays UK, Марк Рансфорд, инвеститор и съветник на бързоразвиващи се финтех компании, съоснователите на Телерик Академия и Campus X Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователите на Management Financial Group Неделчо Спасов и Станимир Василев, както и Фарис Суарис и Павел Илиев, генерални директори на софтуерни компании.
Плановете на Payhawk.io са набраните средства да бъдат ползвани за удвояване на екипа, който в момента се състои от седем души, както и за привличането на кадри в офиса на фирмата във Великобритания. Там вече е започнало търсенето на експерти по продажбите, разкриха от компанията.
Новата инвестиция се случва на фона на други добри новини за стартъпа. На 29 януари тази година компанията получи признание за една от най-иновативните финтех компании в Европа по време на Paris Fintech Forum. Payhawk.io спечели стартъп събитие, организирано от Wirecard и Visa, след като се състезава срещу 50 компании от 18 европейски държави.
Основатели на Payhawk.io са двама българи - Христо Борисов и Бойко Караджов, бивши служители на Телерик. Те я създават през лятото на 2018 г., като с нея си поставят задача да помагат на малките бизнеси да работят по-ефективно.
"Целевата ни група са малки и средни компании в Европа", коментира Христо Борисов, съосновател и главен изпълнителен директор на Payhawk.io, в UpDate. "Ползвайки Payhawk.io, компаниите могат да управляват своите разходи много по-разумно. Проблемът, който решаваме, е да помагаме на фирмите да си изкарват фирмени карти чрез нашия продукт, без да се налага да посещават банка. В реално време, когато се направят разходи с наша карта, ние директно уведомяваме картодържателя за тях".
Целия материал с Христо Борисов може да видите тази неделя от 19:30 ч. в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.