Повече от 120 техници продължават работа на място в засегнатите райони.

Електроразпределение Юг продължава дейности по възстановяване на електрозахранването в засегнатите от тежкия снеговалеж селища в Родопите. Обстановката продължава да бъде усложнена поради скъсани електропроводи и счупени стълбове от разпределителната мрежа.

В района на Смолян електрозахранването за редица села беше възстановено като все още се работи по аварии в района на Момчиловци и Соколовци.

Най-тежка остава обстановката в района на общини Сърница, Борино, Доспат. Причината е авария на електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), поради която не могат да се извършват оперативни превключвания по мрежа 20 kV (киловолта) на Електроразпределение Юг.

С цел по-бързо възстановяване на снабдяването дружеството осигури общо 10 мобилни агрегата за най-засегнатите селища. Четири от агрегатите вече осигуряват електроенергия за гр. Сърница.

За отстраняване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало повече от 120 човека за справяне със ситуацията. Всички групи са оборудвани с техника и материали, вкл. и снегоходки, както и резачки за отстраняване на паднали дървета. Налице е и допълнителна специализирана техника – моторни шейни и АТV за трудно достъпните места.

В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.