Дилърите на дрога, заради които станаха размириците в Столипиново в сряза вечерта, току-що бяха докарани в съда в Пловдив,съобщава вестник Марица.

Предстои магистратите да решат са оставят ли в ареста с постоянна мярка задържане под стража Руслан Йосифов, Георги Костадинов и Виктор Янков. Те бяха заловени от полицията при сделка с над половин кило хероин до бензиностанция на улица „Ландос“.

Припомняме, че те бяха заловени при проведена от пловдивската полиция специализирана полицейска акция по линия на наркоразпространението. Дрогата е била намерена при обиск на автомобил, в който са пътували трима души.

Служителите на реда са се опитали да арестуват и четвърто лице, което е започнало да бяга. Спипали са го пред заведение на улица „Правда“. Полицаите, които са предприели ареста, обаче, са били в цивилни дрехи. Това провокирало посетителите на кръчмата да излязат навън и да се опитат да защитят арестанта, тъй като помислили, че става въпрос за саморазправа, а не за полицейска акция.

Минути по-късно пристигнали и униформените служители от специализираните полицейски сили. Според очевидци на инцидента, ченгетата нахълтали в барчето, започнали да бият посетителите без да има причина. Това твърдение беше тотално опровергано от полицията и прокуратурата.