Ниският курс на лирата и примамливите оферти привлякоха хиляди българи да посрещнат Новата година в Турция. Представители на големи туристически агенции обясняват, че има ръст на интереса към новогодишни пакети в Турция спрямо миналата година, съобщава НОВА.

Зорница, заедно със съпруга и 10- годишният си син са избрали да посрещнат 2019 година в Турция,за трети път. За новогодишните празници избрали хотел, който работи целогодишно.

„Изобщо не стои тази дилема, тъй като тук цените са два пъти по-скъпи, отколкото едно луксозно пътуване до Анталия ще ни струва. Хотелът е целогодишен, всички удобства са на разположение на гостите цяла година и няма да имаме никакви проблеми. Отделно обслужването в Турция винаги е било на високо ниво”, обясни Зорница Мешкова.

Управители на туристически агенции обясняват, че интересът към посрещане на Нова година в Турция е бил винаги голям, но тази година има допълнителен интерес и заради ниския курс на турската лира.

„Разстоянието не е било предпоставка клиентите да се отказват. Посрещат и в Анталия. Пътуването си е особено с автобус или със собствен транспорт истинско предизвикателство”, каза Севдалина Атанасова, управител туристическа агенция.

Освен от хотела, повечето им клиенти се интересували от възможността за пазаруване заради ниската лира.

„Повечето хора желаят да имат и възможност да пазаруват, оглеждат къде точно се намира хотелът, съответно дали е в близост до мол или дали е в близост до пазар”, обясни Мира Мъртън, туристически агент.