Холивудската звезда и създател на тае бо Били Бланкс пристигна в Албена, за да бъде кулминация на Tae Bo Weekend от 21 до 23 юни във ваканционното селище. Богатата му програма освен тренировки включва и DJ парти в плажен клуб „Ганвие“, гурме вечеря в „Маритим Парадайс Блу“ и философски беседи.

На пресконференция в курортния комплекс днес Били Бланкс сподели, че тренира от 11-годишен. За него Тае бо е стил на живот, защото тренировката освен че развива физически тялото, премахва и стреса. Заниманията започват от днес в курортния комплекс и ще продължат в следващите три дни.

Били Бланкс разказа, че е тренирал както граждани, така и много звезди, сред които Пола Абдул, актьори от филма „Спасители на плажа“, Андре Агаси, Тайгър Уудс и много други. Били Бланкс си спомни, че изключително топло и радушно е бил посрещнат в Япония, така както това се е случило на времето с групата „Бийтълс“. Посетил е 130 страни по света. Извън фитнеса Били Бланкс е участвал 24 филмови продукции, сред които е играл самия себе си в „Джак и Джил“ и The „Clapper”, и в момента участва във филмова продукция. Негово мото е човек да даде най-доброто себе си, на своето собствено ниво.

Били Бланкс е роден на 1 септември 1955 в Пенсилвания. Той е известен американски фитнес гуру, каскадьор, актьор и създател на фитнес изкуството Тае Бо. През 1976 Бланкс открива тае бо, като разработва съчетание между таекуондо („тае“) и бокс („бо“). Още тогава фитнес системата набира популярност, а днес феновете й по цял свят са милиони. Извън фитнеса, Били Бланкс е участвал в 24 филмови продукции, сред които играе самия себе си в „Джак и Джил“ (2011) и “The Clapper” (2017).

Пристигането на Били Бланкс в Албена е едно от най-значимите събития, включени в тазгодишния спортен календар на ваканционното селище. Припомняме, че в края на миналата година Албена беше обявена за Европейски курорт на спорта, предлагащ възможност за упражняване на повече от 40 вида спортове.