В централната офис сграда на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД бяха избрани печелившите участници в анкетата по повод 130 години от създаването на БДЖ. Тегленето на 130-те печеливши, които ще получат безплатен билет за пътуване с влак, се проведе от специално създадена комисия в присъствието на нотариус.

Инициативата предизвика голям интерес, като регистрациите в анкетата за периода от 8-и октомври до 30-и ноември достигнаха до 3251 участници. От тях на лотариен принцип бяха изтеглени 130, които печелят по един двупосочен билет за пътуване в първа класа във влак по произволно избран от тях маршрут. Пътуването може да бъде осъществено до края на 2019 г. с всички влакове, които се движат на територията на страната.

До края на 2018 г. всеки един от печелившите 130 участници ще получи по електронната поща подробна информация за реда и начина, по който ще може да заяви предварително своето пътуване.

Списъкът с имената на 130-те печеливши в анкетата е публикуван на официалната страница на националния железопътен превозвач на следния линк: http://www.bdz.bg/bg/novini/izbrani-sa-pechelivshite-uchastnici-v-anketata-po-povod-130-godini-ot-suzdavaneto-na-bdj.htm