Ако ГЕРБ подкрепят ДПС в техните разбирания по циганския въпрос, аз няма да имам друг избор освен да си подам оставката, защото това е морален акт. Това каза лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов в предаването "Тази събота". Той отговори на въпроса дали сериозно има намерение да подаде оставка, ако ГЕРБ не подкрепи предложената от него Концепция за интеграция на ромите.

"Смятам, че колегите от ГЕРБ са абсолютно съгласни с факта, че България повече не може да си затваря очите пред проблемите, които ние имаме с тази немалка част от населението, което не се интегрира, не може да чете, не иска да работи и това поражда сериозни проблеми", уточни лидерът на ВМРО.

"По отношение на нашия проект за изтребителите разговорите бяха няколко. Те започнаха още от Брюксел преди 2-3 дни. Изпълняваме решението на парламента за провеждане на разговори с цел сключване на договор за закупуване на първите осем изтребители за българската бойна авиация", каза Каракачанов.

Според него сделката би могла да се вмести и в рамката от 1,8 млрд. лв. с ДДС, а доставката на новите самолети да стане до третата година след подписването на договора.