Как да се справим с гетата, коментира Карлос Контрера от ВМРО

Общинският съветник от ВМРО в София Карлос Контрера заяви в студиото на „Денят ON AIR“, че жителите на „Столипиново“ определено си измислят като казват, че са били бити от полицаи по време на акцията, защото, по думите му, ако униформените наистина са били направили това, самите жители са щели да изглеждат по друг начин.

Контрера нарече това „митове“, защото никъде по медиите не са били показани бити хора.

Става въпрос за работа на МВР срещу криминалния контингент, а не за потушаване на кръчмарска свада, настоя Контрера.

По думите му, при положение, че става въпрос за специализирана акция е нормално да се приложи сила и то при положение, че ромите са се опитали да предпазят „наркодилъри“, при положение, че има съпротива.

Един тръгва, тарторът, и другите по него без да се замислят. Нека се замислят - наркодилърите ли ще защитават, обясни още общинският съветник от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Карлос Контрера коментира и темата за циганската интеграция като отново посочи, че това зависи от самите хора, а според него с гетата трябва да се справя държавата, защото много малки общини няма как да отделят целият нужен ресурс за премахване на незаконните постройки.

Контрера обаче беше категоричен, че много политици не искат това да стане, защото от криминалната дейност в махалите се обогатяват страшно много хора.