Днес, 16 февруари се проведе областна конференция на ВМРО – гр. София. На събитието присъстващите от областта гласуваха предложението на Областния комитет на София кандидатурите за евровота.

За водач на листата бе предложен Ангел Джамбазки. За втори и трети бяха предложени общинският съветник Карлос Контрера и председателят на градската организация на ВМРО – София – Владимир Митов. Всички се съгласиха с предложените кандидатури.

На конференцията общинският съветник в СОС и председател на групата „Патриоти за София – ВМРО и Атака“ Карлос Контрера каза следното:

На финала сме на два мандата – единият в ЕП, другият в местната власт. Имаме възможността да се похвалим с реализация на съществена част от нашата програма. Всеобщо е мнението, че европейските избори не били важни за нас и че нищо не се решавало от тях. Само ще Ви припомня, че Пакетът Макрон има пряка връзка със случващото се във вашия квартал, има отношение с транспортния бизнес в София.

Апелирам към всички Вас да бъде активни, защото има смисъл във всичко това, което правим. Нашият евродепутат е 12-ти от всички 751 в ЕП. Това е резултат, с който другите не могат да се похвалят.

Ангел Джамбазки благодари на присъстващите за доверието, което му гласуват и с възторг сподели, че каквото и да е политическото моментно състояние, тази зала винаги ще е пълна заради идеологията на ВМРО. Това прави ВМРО по-различна партия от другите.

По повод скандалното гласуване на промените в Изборния кодекс евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че това гласуване направи времето наистина разделно. Това е попълване на листата с послущковци. По този начин се отнема завоюваното право на избирателя.

Ние отиваме на тези избори като убедени български националисти. Това са избори за бъдещето на Европа, категоричен бе Джамбазки.

Припомняме, че до момента номинации да бъде водач на листата за евроизборите Ангел Джамбазки е получил от структурите на ВМРО от Врачанско, Ямбол, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Карлово, Сливен, Тервел, Хасково, Кърджали и Благоевград. Преди седмици пък видни общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му.