Председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата в НС Емил Димитров награди с плакет министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Димитров подчерта доброто взаимодействие с МВР. Той изтъкна, че часове след като встъпи в длъжност министърът на вътрешните работи Младен Маринов участва в заседание на комисията и представи конкретни идеи за оптимизиране на работата по противодействие на контрабандата. Плакети получиха още главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на финансите Владислав Горанов.

Вътрешният министър благодари за наградата и отбеляза, че отличието е оценка на труда на всички служители на МВР, които работят по тази линия. Той отбеляза, че контрабандата е една от приоритетните дейности на организираната престъпност, защото генерира големи финансови ресурси. В същото време тази престъпност нанася сериозни щети на държавния бюджет и на икономиката на ЕС.

Министър Маринов отново даде висока оценка на работата на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в ГДБОП. По думите му структурата е добър пример как всички ангажирани институции си взаимодействат резултатно и в реално време.