Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи покана към освободената по-рано днес от БНТ водеща Валя Ахчиева да води свое предаване по партийната телевизия БСТВ. Това стана ясно от изявление на самата Нинова.

,,БНТ е спряла предаването "Открито" на Валя Ахчиева. Не за пръв път се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби. Неслучайно, при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото. На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи. Каня Валя Ахчиева, ако желае, да прави своето предаване в Българска свободна телевизия, която стартира утре. Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината'', написа Нинова в позицията си.

Дългогодишният журналист на БНТ Валя Ахчиева и нейната рубрика за разследвания "Открито" беше свалена от екран, след като на заседание на Управителния съвет на БНТ днес и след обсъждане с ръководството на дирекция „Информация“ е взето решение да се проведе вътрешен конкурс за ново предаване за разследваща журналистика.