Това, което ние предлагаме, в огромната си част е отрицание, което ГЕРБ направиха през последните 10 години. Това коментира Кристиан Вигенин от БСП в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Вигенин отчете, че в документа на БСП "Визия за България" акцент са демографската политика, образованието, здравеопазването, икономическата политика, отбраната.

Кристиан Вигенин: Документът, който приехме вчера, беше обсъден с близо 40 000 наши симпатизанти, за него има широка подкрепа, затова вярвам, че отразява голяма част от обществените очаквания.

По думите му България е страната с най-широко социално разделение между богати и бедни. Според Вигенин, отношението към БСП се преобръща и партията се радва на все по-широка подкрепа, а не само от твърдото ядро на партията.

ГЕРБ продължава да живее в своя измислен свят, но намалява процентът на хората, които вярват в розовата картина, която ни се предлага от управляващите, това управление е изчерпано, ГЕРБ е доста затворена структура, няма откъде да дойде промяната при тях, коментира още Кристиан Вигенин.