Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви тази сутрин пред "Нова телевизия", че от партията му ще искат оставката на вице премиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Причините за това настояване са две- скандалното му изказване по повод на незаконно настанените роми в пловдивското село Войводиново и закупуването на американския изтребител F16.

Марешики стигана още по-далеч, като заяви, че по информация на "Воля", гетото във Войводиново е изградено от местния лидер на ВМРО, с цел ромите да гласуват за партията на Каракачанов.

Другата причина, поради която от воля настояват вицепремиера Каракачанов да освободи заемания пост в правителството е избора на американските изтребители. Според Маершки този избор е бил предрешен от преди месеци и безсмислено са изхарчени милиони, като той се обяви против превъоръжаването изобщо.

Освен, че ще искат оставката на Каракачанов, от "Воля" ще настояват и прокуратурата да му повдигне обвинение за закупуването на изтребителите, тъй водил преговори с американската старана без да е бил упълномощен за това от Народното събрание.