Трябва да се организира референдум по въпроса за закупуването на нови бойни самолети за армията ни. Това заяви в ефира на „Събуди се” лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той бе категоричен, че формацията не е против модернизацията на армията.

„Напротив – тя дори е задължителна. Но не преди образованието и здравеопазването”, заяви Марешки. Според него разходите за новите самолети ще обрекат младите хора у нас на „глад и мизерия”.

Лидерът на ВОЛЯ бе категоричен, че всичките народни представители на формацията ще гласуват против сделката за самолетите. Това можело да се промени, само ако правителството постигне споразумение със САЩ, по силата на което те да ползват военни бази у нас и ни подарят изтребителите F-16 или ни ги продадат на символична цена.

Марешки коментира и темата с предстоящите евроизбори. Той разкри, че ВОЛЯ води преговори за създаването на „една истински родолюбива коалиция”.

"Разговаряме с различни социалдемократически и земеделски формации, както и с такива с център дясно, които са били разочаровани и измамени от т.нар. Патриоти”, поясни Марешки.