Майка на близнаци се нуждае от подкрепа, за да живее. 38-годишната Радоцвята Димитрова отскоро се бори с тежко заболяване. Нужни са близо 119 хил. долара за лечението й, които семейството не може да събере само, съобщава bTV.

Жената е с диагнозата остра миелоидна левкемия, поставена в началото на януари. Болестта я разделя от най-скъпото ѝ – близнаците Рая и Томас на 2,3 г. Заченати по метода ин витро.

„Ние дълго време си нямахме дечица и после Господ ни даде, та дойдоха на бял свят след 12-13 години чакане и сега вместо да ги гледаме, то ни сполетя това нещастие. Разбрахме малко преди Нова година, в момента е на химиотерапия”, казва Тихомир Димитров, съпруг на Радоцвята.

38-годишната жена в момента е на лечение в София. Междувременно пристига и офертата от клиника в Турция за лечение с присаждане на стволови клетки.

Сумата е 118 600 долара и е толкова голяма, защото младата жена е осиновена и не познава биологичните си роднини, които биха могли да дарят костен мозък. Тепърва ще се търсят подходящи донори.

Пари събира и второкласникът Владимир Куртев, събрал е доста монети.

В цяла Мездра са поставени кутии за дарения. Ще помогне и общината. Организира се и концерт в подкрепа на Радоцвята. Търсят се и кръводарители.

Ако желаете да помогнете, сметките на Радоцвята Димитрова са:

IBAN сметка BG09RZBB91551031485300 Валута BGN BIC RZBBBGSF

IBAN сметка BG50RZBB91551431485305 Валута EUR BIC RZBBBGSF