На 19.01.2019 г. (събота) ще се проведе международен енергиен форум под наслов “Енергетика, икономика, сигурност – актуални измерения“. Събитието е организирано от ПП АБВ. То ще се състои в хотел „Маринела“, зала „Витоша“ и е с начален час 10:00 ч.

Във форума участие ще вземат редица видни експерти в областта на енергетиката от България и чужбина. Доклади ще бъдат представени по следните теми: „АЕЦ Белене – да бъде или да не бъде?“, „АЕЦ Белене – политика, икономика и заетост на гилдията“, „Кадрово обезпечаване на АЕЦ „Белене“, „Ролята на България в регионалния европейски пазар на газ”, „Европейско законодателство за въглеродни емисии - предизвикателства“, „Къде отиват въглищата?“, „Въглищна енергетика – Quo Vadis“, „Ролята на енергетиката в икономика на знание, добавена стойност и достойно заплащане на труд“ и „Кадрово и научно обезпечаване на енергетиката“.

Изказване ще направи и основателят на АБВ и президент на Р България (2002-2012) Георги Първанов.

На събитието ще присъстват представители на синдикални и работодателски организации, на държавната администрация, депутати, кметове на населени места и дипломати.