25-годишен мъж е задържан за убийството на родителите си, по-малкия си брат и баба си. Престъплението е извършено в Нови Искър. Жертвите са убити с брадва.

Бащата на арестувания Георги - Иван Ранов, бил военен. След като два дни не се явил на работа, в понеделник от Военна полиция отишли да го търсят в дома му. Когато позвънили, отворил самият Георги. Бил във видимо неадекватно състояние. На въпрос къде са родителите му, отговорил, че са на погребение в Пловдив. Влизайки в къщата обаче, униформените открили четирите трупа, увити в одеяла. Сигналът за престъплението е подаден в 10.30 ч.

Съседи на задържания казват, че той и майка му имали психични проблеми. От прокуратурата потвърдиха, че Георги е преминал три прегледа при психиатър в последните години. Официално поставена диагноза обаче няма и не е вписан в регистри за хора със психични проблеми.

Разследващите ще проверяват дали Георги е употребил алкохол или наркотици.Вече е ясно, че е направил опит да заличи следите си, като е почистил част от кръвта след четворното убийство.