Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе вече се набират чрез национална дарителска кампания. Монументът ще струва около 130 хиляди лева, а родолюбивите българи ще имат възможност да дадат своя принос по различни начини, съобщава БНТ.

До момента в сметката за построяването на паметник на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лева. От тях 20 хиляди са осигурени от община Русе, останалите са от дарители. Най-разпространеният начин за набиране на средства е чрез продажбата на специално отпечатани пощенски картички с проекта за паметник.

Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на благодарност за своя жест специални грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лева за изграждането на монумента, ще се получат макет на бъдещия паметник на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лева - ще бъдат изписани върху специална плоча.

Фенклубовете на големите отбори у нас също ще бъдат поканени да се включат в родолюбивата кауза. Заедно с тях ще бъдат организирани събития, за да се съберат повече средства за построяването на паметника.