Анкетата на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронният сайт TempoNews.net за определяне на футболист №1 на Пловдив на годината приключи, като в допитването се включиха 47 журналисти от 28 медии и 4-има представители от пресслужбите на пловдивските клубове - ФК Ботев, Локомотив Пд, Спартак и Марица.

На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класацията и избрана призовата тройка, според техния вот.
В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.
Анкетата е на информационна агенция „Темпо Нюз“ и няма претенции да бъде безусловна, единствена или незаменима.

Допитването имаше за цел спортните журналисти да заявят официално своето мнение и позиция, които да се обобщят и обявят публично. Класацията бе съобразена единствено с журналистическите мнения и дадения от медиите вот.

Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2018“ се организира от информационна агенция „Темпо Нюз“ и сайта ТеmpoNews.net, с активната подкрепа на радио Пловдив, на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Uhlsport, в лицето на Младен Стойчев – представител на компанията за България, както и на Зоналния съвет на БФС-Пловдив.

Обявяването и награждаването на победителите ще бъде утре – 22 януари от 12 часа в Първо студио на радио Пловдив.