Случка, достойна по-скоро за анимационен филм се разигра в белгийския град Лимбург. Пиян мъж се опита да открадне бира от магазин, което не просто се увенча с неуспех, а и го превърна в „знаменитост” заради нелепия начин, по който опита да прескочи оградата на обекта – не един, а два пъти, съобщава телевизия Ве Те Ем, цитиран от бтв.

Случката се е разиграла през този уикенд, в нощните часове. Записана е изцяло от камерите за видеонаблюдение. На кадрите се вижда как крадецът си взема няколко бутилки и опитва да напусне обекта. Следва бедата – обувката му се заклещва и следва увисване с главата надолу, продължило 45 минути. Минувач го спасява.

Какво следва? Мъжът само час по-късно отново е в двора на магазина и отново се опитва да излезе, естествено! Резултатът е същият – час с главата надолу. Този път даже е по-унизително, защото крадецът се опитва да се освободи, като разкопчава панталона си… което единствено значи, че остава да виси по долни гащи.

На помощ му идват невярващи на очите си младежи, които се връщат от дискотека. На тях казва, че негови приятели с лошо чувство за хумор са го подредили така, но когато виждат стъпките в снега от другата страна на оградата, всичко става ясно.

Най-несръчният крадец на 2018 г. е арестуван. Вероятно скоро няма да му се налага да прескача огради.