Бизнесменът Николай Банев изригна с гневен пост във фейсбук страницата си срещу предаването на Слави Трифонов. Причината за това е шоуто от понеделник вечер, където актьорите иронизираха съпругата му Евгения Банева. Арестуваният бизнесмен нарече задържането им и отношението към тях отстрана на държавата „геноцид“ и остро осъди всякакви форми на шега с това, като междувременно изтъкна и ниската гледаемост на „псевдонародното“ шоу.

Публикуваме целият фейсбук на Банев, написан от ареста, без редакторска намеса:


Шоуто на “Слаби”

Тайна е за голяма част от българската интелигенция, че шоуто на Слави Трифонов отдавна се е превърнало в “Шоуто на Слаби”.
Шоу на “псевдонародно” ниво, шоу – нискобюджетен миш-маш от любимите преди петдесет години скечове на буфосинхронисти, циркови клоуни и имитатори.
Така е, защото голяма част от интелигенцията превключва канала, когато види “родолюбивата”, все по-угодническа и все по-всеядна физиономия на недопуснатия до политическата глутница Шоу-Кумчо-Вълчо.
“Институцията” Слави Трифонов институционализира през годините на управлението на ГЕРБ поръчката като “остен на бутафорния водевил”. Институционализира остатъците от художествената самодейност като “еманация на словоблудството”, на бездарното принизяване на националните художествени и интелектуални достижения до равнището на сватбарска трупа, преповтаряща поръчковия си репертоар до втръсване.
Няма как да бъде иначе. Разбирам го г-н Трифонов. И на него не е лесно. Той разбираемо предпочита бодливото ветрило на “народната любов” пред аналната вибрация на следствения арест.
Но от следствения арест ще припомня на г-н Трифонов:
“-Неведоми са пътищата божии.”
Вече сте по-трудно пластичен, уважаеми! Все по-трудно ще можете да съчетавате приятния бриз на ветрилото и привеждането пред бодлите му.
Искам да продължа с “шоуто” и отношението на нашата журналистика към Евгения Банева.
Всъщност то (отношението) е по-унизително от привежданията на Слави Трифонов.
Майка на три малолетни деца. Обществено-известна с пиперливия си език, еманципирана жена. Свободна в мислите и изказа си. Свободна като дух, но не и физически.

От 2014та година Евгения Банева е арестант, не от 26.10.2018г.

Арестът в “луксозните” условия на дома си. Защото четири години Евгения Банева е в ареста на заключената воля; на бездействието на полицията, следствието, прокуратурата, Съда.
Не мисля, че много български юнаци биха издържали на подобен геноцид:

 Непрестанен телефонен тероризъм
Трошене на служебни автомобили
 Палежи и пиратки в офисите й
 Палежи на дома й, в София
 Напълно изгорял домът й в Русалка
Унищожени кей и басейни в “Русалка”
 Подпален ресторант в Русалка
 Пладнешки грабеж на къмпингите около Созопол и заграбено цялото имущество в тях.
 Заграбени над 400 дка земи на Иракли
 Пълно изгаряне на служебните й автомобили

Да продължавам ли с последствията на непривеждането на Евгения Банева?

Ще припомня само на г-н Трифонов, че условията в сегашния арест на Евгения Банева не са повод за хумор. Тук дори красивия, прераждащ хумор е неуместен.
Условията в новия й арест имат обаче и предимства. Поне в някаква степен повишават нейната физическа безопасност:
Сега поне за тази безопасност не се грижат частни гардове, а гардове под държавен пагон.
Но дали вярва в държавата Евгения Банева? Едва ли “свободните” журналисти, респективно – г-н Трифонов ще имат смелостта да я попитат.
От страх да не прихванат вибрацията на аналната арестантска зараза.

Я, по-добре, г-н Трифонов да продължава да води високо-патриотичното си евнухско шоу.
А журналистите да се занимават с по-лицеприятни и по-безопасни теми.

The show must go on!!!