Ново филателно издание ознаменува „15 години от България в НАТО“. Няма друга пощенска администрация в света, която да е направила толкова много за интеграцията към Алианса както „Български пощи“. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по повод на новата пощенска марка на тема „15 години от България в НАТО“, която валидираха заедно с вицепремиера по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Той уточни, че това е единадесетото издание от 1999 г. до днес, като първата марка е била посветена на 50 годишнината от учредяването на Алианса. Министър Желязков посочи, че няма по-добра алегория за членството ни от ратификацията на протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО, който бе гласуван днес в Народното събрание.

„Няма по-добър знак от символиката, издаването и самостоятелния живот на пощенската марка, това е важно не само за филателистите, това е и признание за годишнината и за нашето усещане и гордост за това, че сме достоен член и партньор на другите държави в този Алианс“, добави още министърът.