600 души са потърсили спешна медицинска помощ в столичната болница "Пирогов". През спешния токсикологичен кабинет са преминали пациенти с алергии и употебили алкохол,съобщава радио София. Две непълнолетни момичета остават за лечение в болницата след употреба на алкохол, посочи д-р Кремена Йорданова и обясни:

"Пострадалите от пиратки тази година са петима. Хоспитализирани са четирима. Най-тежката травма е на момче на 16-годишна възраст, което при инцидента с пиратката загубва част от третия си пръст. Получава луксация на показалец и дефект на кожата на четвърти пръст. Неговата операция продлъжи два часа".

Има тенденция към намаляване случаите на злоупотребилите с алкохол, посочи говорителят на болница "Пирогов" Мария Пойразова, в същото време се повишава броя на пациентите преминали и лекувани в лечебното заведение:

"Има завишение на броят пациенти, които са преминали през Спешното на "Приогов" 2018-та към 2019-та спрямо 2017-та към 2018-та. Най-тежките случаи в страната и по тези празници бяха в "Пирогов".