Днес оперират командоса Валентин Димов,който бе зверски пребит на Йордановден от двама младежи от ромската махала на село Войводиново, съобщава bTV.

Прокуратурата внася искане в съда за вземане на най-тежката мярка за постоянен арест на задържаните за побоя младежи на 17 и 21 години. Съдът ще гледа мерките на двамата роми този следобед. В 18 часа пак ще има протест в селото.

Командосът Валентин Димов, който бе зверски пребит, е със солидна бойна подготовка. Можел е да отвърне подобаващо на удара, но е отчел, че срещу него седят младежи без опит, разказват родителите му.

„Той не е имал намерение да се бие, той е можел – има 12 години в армията и има страшна подготовка, твърде скромен е ...Просто не е желаел, момчетата , които са го нападнали нямат никакви удари по тях”, обясни майката на военния.

Според съпругата му – Атанаска, той не е очаквал ситуацията да се развие по този начин , не е очаквал да бъде нападнат.

Нападнатия командос е с три мисии зад граница – две в Афганистан и една в Косово.

„От всичките тези мисии ние с нетърпение сме го очаквали и той се е връщал жив и здрав, показвал е най-доброто, а тук просто..в родината му , в родната България, му се случва това нещо…”, посочи и бащата – Георги Димов.

Съпругата на Димов едва сдържа сълзите си, притеснява се за двете си деца – момиченца на 7 и 2 годинки.

Семейството се надява ,че нападателите ще получат най-строгото наказание.