Открит е самолета ,с който пътувал Емилиано Сала. Това съобщи говорителят на Британските следователи на въздушни инциденти

Отломки от летателната машина са намерени недалеч от остров Гърнси на дъното на Ла Манша, където беше загубен и контактът на диспечерите с машината, на която освен играча се намирап и пилотът Дейв Иботсън. Семействата и на двамата са уведомени от полицейските власти, като това слага край на надеждата двамата да бъдат открити живи.

Отломките са идентифицирани като принадлежащи именно на машината, с която Сала е летял към Кардиф, но няма информация дали са намерени телата на двамата пътуващи със самолета Piper PA-47 Malibu.

Очаква се повече информация по случая ще бъде съобщена по-късно днес.

В сряда разследващите, търсещи изчезналия самолет с Емилиано Сала, споделиха, че започва подводно издирване на аржентинеца, след като са били открити две възглавници от седалки на френското крайбрежие, които вероятно са били от самолета.

28-годишният аржентински нападател пътувал от западния френски град Нант заедно с пилота Дейвид Иботсън към Великобритания, където щеше да пристигне при новия си клуб Кардиф, когато самолетът им изчезна от радарите над Ламанша. Той бе купен от “Кардиф Сити” за 15 милиона лири. След като бе спряна спасителната операция, много от колегите на Сала начело с Лионел Меси и Килиан Мбапе дариха огромна сума пари, за да продължи търсенето.