Бебе почина при раждане в многопрофилната болница в Сливен.Това се случва месеци след смъртта на родилката Ренета Томова. Родителите обвиняват медиците, а от болницата разпоредиха проверка по случая, съобщава бтв.

27-годишната родилка е приета в понеделник с нормална бременност за първо раждане.То започнало рано тази сутрин, а момиченцето се родило около 9:30 ч., за съжаление мъртво.Близките обвиняват лекарския екип водил раждането,в лекарска грешка .

Нищо в бременността на 27-годишната Галя не подсказвало фаталния край. Терминът бил на 8 декември, на 10 декември влязла в болница.

„Лекарска грешка нещо, дали навреме са изродили или нещо са закъснели, или не мога да кажа нищо”, каза Пламен Желязков,съпруг на родилката.

„Лекарката за съжаление е в тежко състояние, защото за няколко месеца се случиха две тежки произществия. Тя дори в момента казва,че не иска повече да работи”, коментира д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ-Сливен

Директорът на болницата е разпоредил вътрешна проверка по случая. Утре близките ще подадат жалба в прокуратурата ,а от здравното министерство ще започнат проверка по случая.