Глобите са за кола, която продал преди години, разкри потърпевшият пред Bulgaria ON AIR.

Мъж от Велико Търново получи шест акта за неправилно паркиране в Стокхолм, без да е напускал България. Глобите са за кола, която продал преди шест години.
През август 2013 г. Райко Раков продал автомобила си на мъж от село Петко Каравелово. Сделката за покупко-продажба се случила при нотариус. Още в същия ден договорът е заведен в "Местни данъци и такси" и КАТ – Велико Търново. 
"Издават ми входящ номер и мисля, че дотук нещата приключват", сподели Райков пред Bulgaria ON AIR. 
Шест години по-късно обаче Райко получава по куриер глоби за неправилно паркиране на вече продадения автомобил в Стокхолм.
"В един щастлив момент получавам две писма без никакви щемпели по тях, отварям и пише само номера на колата и моето име и адрес за глоба за неправилно паркиране в Стокхолм", допълни той. 
Райко Райков направил справка и се оказало, че нито новият собственик, нито автомобилът са напускали границите на страната в последните шест години. Когато обаче започнал да разнищва случая се оказало, че глобите всъщност са не две, а шест.
"76 лв. и стотинки български пари, всяка от тях. Първо се опитах да видя в компютъра на КАТ дали колата се води на мое име, оказа се, че се води. Аз съм записан като първи собственик, а като нов собственик е записан купувачът. Десет дени след продажбата колата трябва да се прехвърли на новия собственик – това не е направено, служба „Регистрации“ също не са го направили. И след това подадох жалба в прокуратурата", каза още Райков. 
Два месеца след подаването на жалбата все още няма развитие по казуса. От Пътна полиция–Велико Търново заявиха пред Bulgaria ON AIR, че при тях няма подадена жалба по случая и предстои да извършат проверка.
Целия репортаж гледайте ТУК.