Отпечатани са календарите на ВМРО за 2019 година и вече се разпространяват в цялата страна.

Големият стенен календар е посветен на 100 години от подписването на пагубния за България Ньойски договор, които се навършват през 2019 г. Изображението на календара е карта, показваща разкъсването на българското землище в края на XIX и началото XX век.

Свой календар издаде и столичната структура на ВМРО. Той отдава внимание на навършването на 1210 години от превземането на София от хан Крум.

Националният младежки комитет на ВМРО също отпечата календар, който напомня за навършващите се кръгли годишнини от известни български революционери и общественици. На него са изобразени ликовете на д-р Христо Татарчев, Васил Чекаларов, Любен Каравелов, Никола Обретенов, капитан Петко войвода, Апостол Войвода и Симеон Радев.

Малките джобни календари за 2019 г. са няколко вида. Календарчета на НМК са посветени на 140 години от приемането на Търновската конституция. Партийните календарчета са с капитан Петко войвода – по повод 175 години от рождението на героя, и с първия председател на ВМРО д-р Христо Татарчев – ознаменуващ 150 г. от рождението му.

Календарите са разпространени до местните клубове на ВМРО и всеки, който желае, може да се сдобие с екземпляр. Повече информация може да получите от областните организатори на ВМРО в раздел „Контакти“ на ВМРО.БГ.