Патриотите от ВМРО: Искаме изслушване в НС на Комисията за защита от дискриминация

Имаме съмнения за безпристрастността на органа! Докато НПО-тата пишат жалби и ядат с тях на една маса, циганите продължават да безчинстват.


Това се казва в позиция на ВМРО – Българско национално движение по повод появилата се снимка на ръководството на КЗД с лицето Ачо Йорданов, на която ясно се вижда, че е правена в неформална обстановка – на маса. Заедно с нея се появи и друга снимка на Ачо с турското знаме и портрет на Ататюрк.

Няколко дни след като представящият се за председател на сдружение „Единство“, известен още като Ачо циганина, пусна жалба за насаждане на омраза срещу заместник министър-председателя, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов, той доразви сюжета, като в национален ефир заяви, че на същата „софра“ са били и други правозащитни организации, а мястото и поводът бил семинар, организиран от КЗД. За снимката с турските символи пък имаше други аргументи – че е правена в Турция, а той е в приятелски взаимоотношения с нея и това е съвсем нормално.Именно това ни дава повод да се съмняваме в безпристрастността на взиманите от комисията решения и да се притесняваме от контактите ѝ с хора, близки до държави, чиито лидери имат широки „сърдечни граници“, включващи и български територии. Целта на подобни надинституционални мандатни органи е да бъдат напълно независими. Организирането на семинари и каквито и да било други подобни срещи с НПО-тата, които са основен техен жалбоподател, и очевидно ядат и пият с техните представители, сериозно хвърля сянка върху работата им. Как би реагирало обществото, ако прокуратурата направи семинар за адвокатите и да пирува с тях? А помните ли скандала със семинара на съдиите, финансиран от „Америка за България“?

Ето защо депутатите на ВМРО още в първия пленарен ден на парламента ще внесат искане за изслушване на Комисията за защита от дискриминация на заседание на Комисията по вероизповеданията и права на човека в НС.

Ние, Патриотите от ВМРО, искаме обществото да получи отговор защо членовете на независимия орган си позволяват да правят съвместни събития и почерпки с неправителствените организации; колко чести са тези случаи; с какви пари се финансират и кои организации са присъствали на подобни мероприятия. Също така искаме отвод на Комисията по жалбата на Сдружение „Единство“ и на всички други сигнали на организации, с които членовете са били в неформални взаимоотношения, каквито са подобни сбирки. Ще настояваме и за проверка на делата, заведени по жалби на тези неправителствени сдружения, и те да бъдат прекратени или анулирани.

Да не говорим, че обидените от репликата „нагли цигани“, очевидно сами се самоопределят като хора извън държавата и нейната общественост, защитавайки маргинални типове, които всеки ден безчинстват и нападат не само цивилни, но и униформени граждани.

И докато тече масираната кампания срещу заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Каракачанов стана ясно, че на 13.01.2019 г. курсанти от Националния военен университет са били нападнати на пътя от циганина Йордан Пенев – криминално проявен с 20 регистрации до момента. На пътя от Сливен към село Гурково той засича с колата си автомобила на курсантите, спира ги и забива брадва в предното стъкло.

Е, сега да видим циганите, техните правозащитници и сериозната им подкрепена от определени политически кръгове, срещу какво и кого протестират днес?

Днес всички те скачат срещу България! Срещу същата тази България, на чиито социални помощи разчитат.

Ето защо ние от ВМРО питаме – какво е това, ако не наглост?