На 30 юни започва ремонтът на столичния бул. „България“ в отсечката от „Иван Гешов“ до „Черни връх“, пише „Монитор“. Движението няма да бъде изцяло спирано, а пътните платна ще бъдат затваряни поетапно.

От кметството очакват реконструкцията да приключи най-късно за първия учебен ден. Оттам обясниха, че са избрали именно юли и август за ремонта на ключовия булевард, защото тогава столицата е по-празна. Миналото лято бе ремонтиран бул. „България“ между „Иван Гешов“ и „Гоце Делчев“.

В столицата през лятото ще бъдат ремонтирани още над 10 големи улици. В края на миналия месец започна реконструкцията на бул. „Президент Линкълн“ в „Овча купел“. В квартала се очаква да стартира и разширението на бул. „Монтевидео“ веднага след като приключат строителните дейности по третия лъч на метрото.

Предвижда се реконструкция на тунела на бул. „Александър Малинов“ и Южната дъга в район „Младост“. Общината е готова и с проект за ремонт на участъка по Източната тангента, който свързва бул. „Владимир Вазов“ със Северната тангента, но заради отчуждителни процедури все още не са започнали дейности.

В момента се проектира и ремонтът на бул. „Скобелов“, който включва и реконструкция на тунела при НДК, след което ще бъде пусната обществена поръчка за избор на изпълнител.

Ремонтират се бул. „Искърско шосе“, мостът на ул. „Черковна“ и ул. „Каменоделска“, където се реконструира трамвайното трасе, разширява се ул. „Филип Кутев“ в „Лозенец“, а по ул. „Сребърна“ се изгражда главен колектор.

*Снимка: Wikipedia