Дилър на наркотици и негов клиент са задържани при спецакция на служители от районното управление в Панагюрище. Операцията е проведена през изминалите 48 часа на територията на средногорския град.

Първоначалноекипите проверили стая в местен хотел, където установили 26-годишен старозагорец. У него криминалистите открили близо 39 грама суха марихуана.

Паралелно с това полицаите засекли лек автомобил, управляван от столичанин, на 44 г. Мъжът пренасял във возилото 120 грама суха листна маса, която също реагирала положително на марихуана.

Той бил тестван с дрегер и пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. Случаят е докладван на Районната прокуратура в средногорския град, а полицаите продължили работата по случая. След взаимодействие с колегите им от 8-мо РУ- СДВР, е извършено претърсване в жилището на криминално проявения 44-годишен в столицата. Там са открити още близо над 2 килограма суха марихуана в буркани. С постановление на прокурор срокът на задържане на дилъра е удължен със 72 часа. Продължават оперативните и процесуални действия по документиране на престъпната му дейност.