На Общо събрание на членове и симпатизанти на ПП АБВ в Район „Възраждане“ – София бяха очертани приоритетите и отговорностите на партията пред избирателите за предстоящите избори. На срещата присъстваха председателят на ПП АБВ Румен Петков, председателят на АБВ-София Емил Кало и председателят на Район „Възраждане“ – София Андриан Кунов.

На първото Общо събрание за 2019 година председателят на Район „Възраждане“ – София Андриан Кунов посочи, че последните десетилетия на страната ни минават под знака на управленска и духовна криза, липса на национални цели и идеали. Кунов заяви, че ПП АБВ се противопоставя на настоящия порочен модел на управление и подчерта необходимостта от връщане контрола на гражданите върху политиката и властта, за отговорно управление и институции в услуга на хората.

„Имаме пет основни цели - сигурността на гражданите и запазване на държавността, борба с бедността през икономика на високата добавена стойност, спасяване и възраждане на българското село, борба в името на енергетиката и възстановяване общодостъпно качествено образование и здравеопазване“, каза Кунов

„Предстоят ни избори, които, за съжаление, много български граждани подценяват“, каза на срещата председателят на партията Румен Петков. АБВ е подчертано проевропейска партия, добави той. Причината за отрицателната нагласа на гражданите обаче се корени в работата на българските представители в Европейския парламент каза още Петков.

„ПП АБВ се обединява против двойните стандарти и с искане за силна, обединена, вдъхваща респект и уважение към себе си Европа. С действията си европарламентът води до деморализация, отвращение към европейските институции, насаждане на евроскептицизъм и поощряване на националистически, част от които, чисто фашизоидни организации. АБВ ще проведе своята битка да съхрани европейските ценности такива, за каквито се борихме преди 30 години, такива, каквито постигнахме през 2007 година и такива, каквито този състав на европарламента нарушава и обругава практически ежедневно“, каза още председателят на ПП АБВ.

На Общо събрание на ПП АБВ в Район „Възраждане“ – София партията постави началото на националното си допитване по въпроси, свързани с националната политика, енергетика, демография и подобряване на стандарта на живот.

В рамките на кампанията 50 000 броя анкети са отпечатани и ще раздадени в областни центрове, градове, общини. Анкетата ще бъде достъпна и в онлайн пространството. Така ще бъде отчетено националното отношение на българите по ключови въпроси.