Бернис/Египет
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в официалното откриване на новата военноморска база „Бернис“ на брега на Червено море в Египет.


***
София
От 9.00 ч. започва деветата сесия на 44-ото Народно събрание.


***
София
От 14.30 ч. в Комисията по външна политика ще се проведе блиц-контрол с министър Екатерина Захариева.

***
София
От 10.30 ч. Общественият съвет към Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще проведе заседание във връзка със ситуация относно Закона за социалните услуги и приемане на становище.

***
София
В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе интерактивна изложба „Самоличност“.

***
София
От 9.00 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Стефан Гевгелийски и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще разгледа дело срещу Атанас Попов и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Христон Митев и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Иван Христов за лично укривателство.

***
София
От 10.00 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Веселин Денков и Иво Масларов за изнудване.

***
София
От 10.30 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Николай Кадийски и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 11.00 часа в Мраморното фоайе на партера в сградата на Столичната библиотека поетът Георги Константинов, носител на Националната награда за литература и изкуство „Гео Милев“ за 2007 г., ще открие документалната изложба „Човека преди всичко”, по повод 125 години от рождението на Гео Милев.

***
София
От 11.30 часа в Информационен център „София – евростолица на спорта“ ще се проведе пресконференция за възможностите на Витоша за спорт, туризъм и отдих.

***
София
13.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Хованес Манукян и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 13.00 часа Специализираният наказателен съд ще проведе заседание срещу Добромир Момчилов и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 13.30 ч. Специализираният наказателен съд ще проведе заседание по дело срещу Атанас Спасов и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София
От 18.30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ще се проведе първата литературна инициатива на Столична библиотека за 2020 г.

***
София.
От 18.45 ч. в Дома на киното в София Посолството на Азербайджан организира прожекция на филма „Старият град“.

***
Бургас
От 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско казино" в Бургас ще се състои обществено обсъждане на Бюджет 2020

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Трето ОУ „Димитър Талев“ на бул. „Св. Св. Кирил и Методий № 13 ще се състои официална церемония по откриване на обект
„Трето ОУ „Димитър Талев“.

***
Варна.
От 18.00 часа в Галерия ще бъде представена новата изложба на варненският художник Иван Димитров – Вака.

***
Видин
От 11.00 ч. в залата на Общинския съвет ще се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджета на Община Видин.

***
Враца
От 19.00 ч. в камерна зала на ДКТ ще се проведе поетичния спектакъл „За светлото, което бе“.

***
Добрич
От 13.50 ч. в Основно училище „Христо Ботев“ ще се проведат образователни концерти на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведе съвещание на кметовете и на кметските наместници.

***
Ловеч
От 17.30 ч. в кино „Космос“ в Ловеч Общината организира премиера на новия български игрален филм „Живи комини“.

***
Пловдив
От 10.30 ч. в зала № 10 Районен съд – Пловдив ще заседава по делото срещу Христо П., срещу когото е повдигнато обвинение, че на публично място е проявил изключително жестокост към куче.

***
Пловдив
От 11.00 ч. в зала № 11 Районен съд – Пловдив ще заседава по делото срещу Николай Г., обвинен, че е подбуждал другиго към убийство на лицето Петър С.

***
Пловдив
От 13.30 ч. в зала 7 Районен съд – Пловдив ще заседава по делото срещу подсъдимите Милко Д. и Радослав К. за палеж на лек автомобил.

***
Стара Загора
От 9.00 ч. в зала „П. Р. Славейков“ на Общинска администрация ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет – Стара Загора.

***
Стара Загора
От 13.30 ч. в къща музей „Гео Милев“ ще бъдат отбелязани 125 години от рождението на Гео Милев.

***
Стара Загора
От 18.00 ч. в залата на първия етаж на Регионална библиотека „З. Княжески“ ще се проведе среща с алпиниста Атанас Скатов.
***
Шумен.
От 9.30 часа зала 2 на Областна администрация-Шумен областният управител проф. Стефан Желев свиква втора работна среща за координиране на необходимите действия във връзка с предстоящото спиране на водата за извършването на планирани ремонтни действия.

Принтирай