Ерусалим.
Продължава визитата на президента Румен Радев в Държавата Израел.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето на Народното събрание ще бъде отбелязана Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка.

***
София.
От 12.00 часа в Народната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Министерството на културата.

***
София.
От 14.30 часа в зала № 1 на Народното събрание Комисията по труда, социалната и демографската политика ще проведе блиц-контрол с министър Деница Сачева.

***
София.
От 14.30 часа в зала 232 на Народното събрание (пл. "Княз Александър I" №1) Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще изслуша министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу П. С., Б. Т., Б. И. и Б. С., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу М. М., М. Т., П. Т., Ц. Г., Н. Н., К. Ч., П. Ч., В. Е.,П. П. и К. М., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Е. С., Г. Д. и Б. В., обвинени за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. Б., Е. Б. и М. Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 24-и състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу мъж, обвинен за убийството на жена си и детето си.

***
София.
От 10.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу М. А., С. К., С. Й., М. А., С. А., С. А. и М. А., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Б. Б., Н. Д., Т. Д., К. С. и И. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Д. В. и И. А., обвинени в участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Н. Ц., обвинен в изнудване.

***
София.
От 10.00 часа 20-и състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу мъж, обвинен за убийството в Борисовата градина.

***
София.
От 13.00 часа в БТА ръководството на „Възраждане“ ще даде пресконференция, на която ще изложи мотивите си за исканата от тях оставка на правителството.

***
София.
От 14.00 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу М. Е., М. М., П. Н., Л. С. и К. П., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Музикалния театър на ул. „Панайот Волов” 3 ще се състои пресконференция по повод премиерата на мюзикъла „Цигулар на покрива” на сцената на театъра.

***
София.
От 18.30 часа в Галерията на Унгарския културен институт ще бъде открита фотоизложба на Енджи Палмаи.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека на пл. „Славейков“ 4 ще се проведе събитие от поредицата „Разказвач на месеца“.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото“ ще се състои концерт „Арфата разказва“.

***
Асеновград.
От 14.00 часа в зала №601 на Общинския съвет ще се проведе публично обсъждане на проектобюджета на Общината за 2020 година.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в голямата зала на Общината ще се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на Общината за 2020 г.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в салона на Народно читалище „Надежда 1869“ ще бъде представена театралната постановка „Разделям двойки по домовете“.

***
Велико Търново./с. Балван.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще бъде представен мюзикълът по комедията „Михаил Мишкоед“ „Зех тъ, Радке, зех тъ“.

***
Враца.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Враца ще се проведе отваряне на ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Доставка и монтаж на кухненско оборудване и обзавеждане на кухни майки с кетъринг на Общинско предприятие „Социални дейности“ - Враца“.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на Драматично-кукления театър ще бъде представена постановката „Извън контрол“ от Рей Куни.

***
Ихтиман.
От 12.00 часа в Районния съд ще бъде разгледано искане на прокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 34-годишния мъж, привлечен като обвиняем за палежа на къщата на адвокат Ирен Савова.

***
Казанлък./ с. Долно Изворово.
От 17.00 часа в село Долно Изворово ще се проведе събрание във връзка с избора на кметски наместник на населеното място.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Общината ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет за 2020 година.

***
Ловеч.
От 12.00 часа ще се проведе заседание на Постоянната комисия по правно-нормативни въпроси, жалби, контрол, обществен ред, безопасност на движението и конфликт на интереси.

***
Ловеч.
От 13.00 часа в кабинета на общинския съветник д-р Борислав Игнев ще се проведе заседание на Постоянната комисия по социална дейност, демографска политика и здравеопазване.

***
Ловеч.
От 14.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по бюджет, финанси и европроекти.

***
Ловеч.
От 15.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по икономическа и стопанска политика, туризъм, приватизация и международно сътрудничество.

***
Ловеч.
От 16.00 часа в заседателната зала на ОбС - Ловеч ще се проведе заседание на Постоянната комисия по общинска собственост, устройство на територията, комунални дейности, екология, транспорт и жилищна политика.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 11 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу двама души, обвинени че са превели през границата на страната през ГКПП „Капитан Андреево“ и транспортирали до Истанбул лице с цел да бъде използван за отнемане на бъбрек, независимо от съгласието му.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу мъж, обвинен, че при управляване на товарен автомобил е причинил смърт по непредпазливост, след като е нарушил правилата за движение.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Историческия музей ще се състои премиера на книгата „Събирачът на думи“ с разкази на Десислава Грамадникова.

***
Русе.
От 18.00 часа в Историческия музей ще бъде направена презентация, свързана с щраусово яйце, открито от археолозите на Регионален исторически музей – Велико Търново край Лясковец.

***
Смолян.
От 15.00 часа в зала 247 на Общината ще се състои официална церемония за връчване на Националната награда „Николай Хайтов” за 2019 г.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Общинския съвет ще се проведе публично обсъждане на проекта за бюджет на Община Стара Загора за 2020 година.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа във фоайето на първи етаж на РБ „З. Княжески“ ще бъде открита фотографска изложба на курса по фотография с ръководител Йонко Русев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще бъде представена постановката „Мерак” по Николай Хайтов.

***
Хасково.
От 13.00 часа в залата на 2-ри етаж в Община Хасково ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени мерки за справяне с проблема с бездомните кучета.

***
Хасково.
От 18.00 часа в залата на Младежки център ще се проведе информационна кампания „Акушерките близо до майките“.