Полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на ОДМВР – Добрич от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР, Първо и Второ РУ в Добрич, сектор „Пътна полиция“ и Зонално Жандармерийско Управление – Варна.

В хода на предприетите действия, на контролен пункт по главния път Варна – Добрич, в района на село Стожер е спрян лек автомобил „БМВ“ с варненска регистрация. При претърсването на автомобила, в купето е открита торба със суха тревна маса, реагирала при полевия наркотест на канабис, общо 850 грама. На място са задържани трима - 30-годишен мъж и две жени – на 22 и 23 години, от Варна. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл.354а, ал.1 от НК. При извършената проверка на водача на автомобила е установено, че той шофира след употребата на опиати, съобщават от пресцентъра  на МВР.

При последвалите процесуално-следствени действия, в жилището на мъжа във Варна са открити 400 грама марихуана, 300 грама амфетамин, 3 везни, опаковъчна машина и др. На 1 април, след внесено искане от прокуратурата, Добричкият окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 32-годишния мъж.

Реализираните полицейски действия са наблюдавани и ръководени от Окръжна прокуратура Добрич.