На 5 март 2021 г. водачът на листата в 14 МИР - Перник Иван Анчев представи кандидатите за народни представители от ПП "Републиканци за България".

Средната възраст на кандидатите е 35-години, като никой от тях до момента не е членувал в друга политическа партия.

Подобен подход е в крак с идеите за представяне на нови и необременени лица в политиката, имащи експертен капацитет да дадат нови решения на политическите задачи пред обществото и държавата. Сред основните приоритети на ПП "Републиканци за България" ще бъдат:

1. Европейското и трансатлантическото сътрудничество пред България нямат алтернатива; 2. ПП "Републиканци за България" ще работят за силна държава с правила и закони; 3. България трябва да бъде водеща сила на Балканите и в Черноморския регион; 4. Регионалните въпроси на Перник и региона - чист въздух, достъп до природни ресурси, регионално развитие, са с висок приоритет за партията; 5. Видима и значима роля в българския обществено-политически живот за нашите сънародници, живеещи в чужбина. Иван Анчев и неговите колеги декларираха готовност да се срещнат с всеки гражданин, който може да допринесе за промяната на статуквото.