Лидерът на ПП "Има такъв народ" Слави Трифонов излезе с остра реакция по повод погазване на изборния кодекс и закона от страна на премиера Бойко Борисов.

Публикуваме цялата позиция на Слави Трифонов без редакторска намеса:

За два дни от началото на предизборната кампания министър-председателят Бойко Борисов два пъти погази законите. Погази и Изборния кодекс, и Закона за политическите партии.

Вчера в град Шипка Бойко Борисов, който не е в отпуск, в качеството си на министър-председател се включи в предизборната кампания на партия ГЕРБ. А смесването на двете качества - на министър-председател и на лидер на ГЕРБ, е грубо нарушение и на двата гореспоменати закона.

Всъщност картинката беше покъртителна: най-напред Бойко Борисов беше посрещнат с тържествен звън на камбаните на храма “Рождество Христово”. Великият Ърнест Хемингуей питаше в един велик роман за кого бие камбаната. Съвременният отговор е: “Как за кого - за великия Бойко Борисов!”

Та под тържествения звън на камбаните и пред “дядо владиката”, министър-председателят обеща, че ще увеличи брутния вътрешен продукт на страната до 100 милиарда евро през следващите 4 години. Като какъв ще увеличи БВП-то Бойко Борисов? Мандатът на този кабинет на Борисов изтича следващия месец, ето защо думите му не са нищо друго, освен предизборна агитация за ГЕРБ.

А това, отбелязвам още веднъж, е грубо нарушение на законите. Пред “дядо владиката” министър-председателят Борисов хвърли още предизборни обещания на партия ГЕРБ - средната работна заплата в страната да достигне поне 2000 лева и да продължи санирането, както и строителството на магистрали, на църкви, джамии и манастири.

В предизборната кампания се включи и самият “дядо владика”, който не другаде, а вътре в храма изнесе пламенна реч в подкрепа на Бойко Борисов. Човекът каза, че много политици са идвали през годините в храма, но само Бойко Борисов е отреагирал и е помогнал с пари.

“Купуването и продаването на гласове на дядо владици е престъпление”. Днес министър-председателят отново погази законите, като използва не само служебното си положение, но и сградата на Министерски съвет за предизборна агитация в полза на ГЕРБ.

А агитация с парите на всички данъкоплатци в сградата на Министерски съвет, част от публично-административния ресурс на държавата, е още по-грубо нарушение на законите. Та в тази сграда Бойко Борисов се срещна с Рут Колева и Орлин Павлов и обеща без никакъв ясен критерий подкрепа от 4,2 милиона лева на близо 1000 музиканти. “Купуването и продаването на гласове на музиканти е престъпление”.

И забележете - в Министерски съвет, пред Рут Колева и Орлин Павлов, министър-председателят заяви следното: “…И третото, което още днеска ЩЕ ГО ВКАРАМ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА е да сложиме квота за българска музика в държавни и ЧАСТНИ (?) радиа. ТОВА МОГА ДА ВИ ГО ОБЕЩАЯ. Като гледам в какво насипно състояние са другите - ще ги биеме със сигурност.” И така, два дни-две нарушения на министър-председателя.

Уважаеми от ЦИК, спите ли?