Трифонов има отговорността да предложи кабинет, ако е бил искрен в желанието си да смени модела на управление, смята социалистът   

Въведе ли се 100% машинно гласуване и видеонаблюдение на изборите, ГЕРБ няма да са повече първа политическа сила

"В деловодството на Народното събрание като продължение на ангажиментите ни към българските граждани внесохме законопроекти за преизчисляване на всички пенсии и за подпомагане на млади семейства с малки деца - безплатни детски градини и ясли, еднократна помощ при раждане на второ и трето дете в размер на 10 минимални работни заплати за осигурени родители, майчинството за втората година да бъде в размер на 650 лв. На базата на подкрепата за тези законопроекти в парламента ще подкрепим или няма да подкрепим бъдещо правителство, не на базата на договорки и задкулисни преговори", каза в предаването "Лице в лице" по бТВ зам.-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

Свиленски обясни, че БСП иска налагане на мораториум на назначенията и сключването на договори на сегашното правителство, тъй като по времето на предизборната кампания министрите вместо да водят кампания, са се  занимавали със смяна на директори на болници и с назначения в бордове на директори на държавни фирми.

"Трябва да се направи ревизия на управлението на Бойко Борисов. Няма партия, която да е викала повече пъти Борисов да се отчита в парламента от БСП", категоричен е социалистът.

На въпрос за промени в Изборния кодекс, Георги Свиленски отговори, че такива са наложителни.

"Когато се въведе 100% машинно гласуване и видеонаблюдение на изборите, купуването на гласове няма да се случва и ГЕРБ няма да са повече първа политическа сила", подчерта той.

"Има такъв народ" са заявили желание да сменят модела на управление. Откажат ли мандат за съставяне на правителство значи, че не са искрени към избирателите си. Г-н Трифонов има отговорността да предложи кабинет", коментира още Георги Свиленски.