Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната и Рило-Родопската облачност, на места там ще има краткотрайни валежи.

В отделни райони е възможно да прегърми. Ще духа слаб, предимно източен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10°, а максималните между 20 и 25 градуса, по-ниски по Черноморието. Времето в планините - слънчево, краткотраен дъжд и гръмотевици в Рило-Родопската област.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток, през деня ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда и четвъртък повече слънце ще има сутрин. Около и след обяд ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност. Ще има и краткотрайни валежи, възможна е и слаба гръмотевична дейност.

Дневните температури ще се повишават и в четвъртък максималните в повечето райони отново ще са над 25°. В петък вятърът пак ще стане югозападен, дневните температури ще достигнат, в отделни райони и ще надхвърлят 30 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието.

/Инфо и графика БНТ/