Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, максималните - между 13° и 22°. В сутрешните часове на отделни места в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла.

През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, Източна България до умерен вятър от запад-югозапад. В планините ще бъде слънчево и топло за сезона, след обяд с временни увеличения на облачността.

Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 3°. В петък облачността, висока и средна, ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт.

Все още ще е топло за сезона, с дневни температури на места до 18°-20°. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

В събота ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи, отначало от дъжд, като с продължаващото застудяване, вече от североизток, и в Североизточна България, и в Предбалкана, дъждът ще преминава в сняг, но валежите бързо ще спират.

В неделя ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса, а вятърът чувствително ще отслабне. Ще бъде по-студено от типичното за март. В понеделник облачността ще е променлива, почти без валежи. Температурите ще започнат да се повишават.

Прогноза снимка БНТ