И през новата седмица валежите ще продължат, ще бъде и по-студено от обичайното.

Това показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Седмицата ще започне с хладно и дъждовно време. В понеделник ще остане облачно, валежите ще продължат, на места ще са значителни, а на отделни места ще има и гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, дневните ще се понижат и максималните ще са между 8° и 13°.Заради очаквани значителни валежи е обявен жълт предупредителен код за 19 области от страната

 Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е по-често значителна, на места ще има и краткотрайни валежи. В средата на седмицата ще има повече слънце. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но само на отделни места е възможно да превали за кратко.

В четвъртък вятърът ще отслабне, в Западна България на места и ще стихне, в източната половина ще се ориентира от югозапад. Минималните температури ще са по-ниски, максималните ще се повишават.

В петък и през нощта срещу събота от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места с валежи от дъжд. В събота облачността ще е променлива, по-често значителна, на места отново ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и дневните температури слабо ще се понижат.